Над 420 гимнастички от 18 клуба от България, Турция и Чехия участват в турнира по художествена гимнастика за купа „Алегро‘. Надпреварата се провежда днес в зала „Арена Шумен“. Организатор на турнира е спортен клуб „Алегро“ от град Търговище.

„Идеята за този първи за нас международен турнир възникна от родителите на няколко мои състезателки. Тъй като Търговище не разполага с такава зала с височина като вашата, решихме да направим това събитие в Шумен. И искам да благодаря на община Шумен и всички, които помогнаха да се осъществи състезанието“, каза старши треньорът в „Алегро“, Търговище Светлана Куюмджиева.

Турнирът е за ансамбли и индивидуални изпълнения от деца до жени. Надпреварата бе открита официално от заместник-председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова и от зам.-кмета на община Шумен Светослава Хайнова.

„Искам да поздравя клуб „Алегро“ и всички виновни за професионалното организиране на турнира. Поздравявам и вас г-жо Куюмджиева за това, че не спирате да работите за българската художествена гимнастика и не спирате да давате шанс на нашите прекрасни гимнастички да се развиват. Скъпи деца, пожелавам ви успешно и спокойно състезание и не забравяйте да се забавлявате“, заяви Невяна Владинова.

След това под бурните аплодисменти на публика и участнички на килима излязоха гимнастичките от националния отбор ансамбъл жени, които изиграха съчетанията си с обръчи и ленти и топки. Ансамбълът е на лагер в Спорт палас във Варна преди участието им на Европейското първенство в Унгария и пристигна в Шумен за турнира на клуб „Алегро“.

В международния турнир по художествена гимнастика за купа „Алегро“ вече завърши надпреварата при ансамблите, а днес и утре са индивидуалните изпълнения на гимнастичките от различните възрастови групи.

ШУМ.БГ