Водачът на листата на коалиция “Солидарна България” в Шумен Мая Манолова заедно с други кандидати на обединението откри предизборен офис в гр. Шумен, а преди това участва в дебат с други водачи на листи в областта.

Манолова представи пред медиите и пред множество симпатизанти на “Солидарна България” националните приоритета на обединението.

По нейни думи в следващото Народно събрание тя и Ваня Григорова ще настояват за увеличение не само на минималната заплата, а и на всички възнаграждения, както и за намаляване на депутатските заплати от 10 000 на 2000 лв. - кауза на Манолова от години.

“Групата на “Солидарна България” ще се бори за правата на работещите, условията на труд и срещу монополите - мобилни оператори, банки, колекторските фирми, ЧСИ, арбитражни съдилища, бързи кредити, топлофикации, ВиК дружества и др.” - категорична беше Манолова.

Припомняме, че единствено Манолова и “Изправи се.БГ” заведоха колективни искове срещу трите телекома след незаконното едностранно увеличение на цените на мобилните услуги. Гражданската платформа на бившия омбудсман внесе няколко хиляди страници документи, след като държавните органи отказаха да помогнат на потребителите.

Водачът на листата в Шумен обеща да внесе в следващия парламент пакет закони за борба с демографската криза, сред които всяко семейство, в което поне един от двамата родители е работил за последните 2 години, да получава по 10 000 лв. за второ и трето дете, увеличаване на детските надбавки, икономическа обезпеченост в животите на младите - драстично увеличение на заплатите, достатъчно безплатни училища и детски градини, безплатни лекарства за децата, безплатно лечение в чужбина при нужда и др.

Друго законодателство, което от “Солидарна България” са подготвили, е закон за частния фалит, с който да бъде даден втори шанс на десетки хиляди българи, изпаднали в несъстоятелност, закон за таван на банковите такси и на надценките на хранителните стоки, закон за необлагаем минимум, закон за слагане на юзди на колекторските фирми и частните
съдебни изпълнители, закон за социално поносими сметки за ток, вода, парно.

“Друг наш приоритет е да продължим автентичната за нас битка с корупцията - 4 години след протестите резултат няма: Борисов и Пеевски са изпрани, а мутренският модел вместо да бъде изчегъртан, беше надграден с любезната помощ на ПП-ДБ. Затова в следващия парламент трябва да има отново комисия по ревизията, с която да извадим на светло всички корупционни схеми на сглобката, както и истинска съдебна реформа - за да мутрите бъдат извадени от властта веднъж завинаги” - заяви Манолова.

Бившият омбудсман обяви “Солидарна България” за “партия на мира”. Според нея конфликтът в Украйна може да се реши с преговори, а не с ескалация и за пореден път припомни, че ще в следващия парламент ще направи всичко по силите си да предотврати износа на оръжие, с което да биват убивани хора, с нищо виновни за конфликта.

За област Шумен Манолова обеща реформа във ВиК сектора и за две тарифи за вода, за да могат хората да си плащат сметките, защото по нейни думи водата в областта е твърде скъпа и негодна за пиене.

“Друг наш приоритет е да се приеме закон за старите столици, с който уникалните исторически паметници в Плиска, Велики Преслав и Шумен да бъдат в основата на атрактивен туристически продукт” - коментира водачът на листата в Шумен.

Тя разкритикува досегашните строителни дейности по изграждането на АМ “Хемус”. Според нея за последните 7 години са изградени 16.5 км и са откраднати стотици милиони в ин-хаус процедури: “Ангажирам се за незабавно ускоряване на строителството при прозрачни законни процедури.

Друго нещо, което обещавам е отварянето на ловно стопанство “Паламара” за гражданите. През 2021 г. с Комисията по ревизията разкрихме, че макар и хората да плащат за него с данъците си, до него достъп има само властта” - обеща Мая Манолова, водач на листата на “Солидарна България” в област Шумен за изборите за народни представители на 9 юни.

“Солидарна България” е с №9 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Пресцентър на “Солидарна България”