Днес, на 16 май, международния ден на светлината, в Шумен бе представена листата на ВМРО – БНД за предстоящите избори за Европейски парламент и за народни представители. В последните години България се намира в безпрецедентна вътрешна криза, съпътствана от неспособността на политическия елит да вземе адекватни решения за преодоляването ѝ. Войните и сложната външнополитическа ситуация изискват смели решения, съобразени с българските национални интереси, подчертаха кандидатите от патриотичната формация.

Водачът на листата Ивайло Шопски обърна внимание, че само смели решения и радикални промени на съществуващия политически модел ще доведат до това България отново да заеме полагащото ѝ се място на водеща държава в нашия регион. Ивайло Шопски е познат като инициатор и създател на националното движение „Бащино огнище“, изтъкнат радетел за българщината и човек, с чиито усилия са реализирани редица патриотични проекти,  Той подчерта, че самочувствието на българина, целенасочено смачквано с десетилетия, трябва да се възвърне, защото има основания ние да сме народ от достойни хора, като зад нас е хилядолетната история на поколения българи, сами градили своето настояще.

Представени бяха основните приоритети на кандидата, които са близки до тези на ВМРО – БНД: Народното събрание да заседава на сесии, а не както е сега – постоянен орган, позволяващ съществуването на „професионални депутати“, откъснати от реалните проблеми на гражданите, премахване на имунитета на депутатите и създаване на реална възможност за отзоваването им, субсидии за селското стопанство, равностойни с тези в Европа, реално прилагане на закона за старите столици, който е приет, но не са предприети никакви реални мерки за прилагането му и др. Бяха засегнати и основните проблеми на Шумен и региона – проблемът с водата, лошата инфраструктура, ниското заплащане, неспособността на местната власт да използва местните културно-исторически ресурси и т. н.

Ивайло Шопски и вторият в листата, познатият на шуменската общественост със своята народополезна дейност Явор Якимов, представиха останалите кандидати за народни представители от 30 МИР – Шумен. В края Христо Драгозов подари на водача на листата своя картина на 7 Преславски полк, напомняйки по този начин, че през настоящата година ще бъдат чествани 140 години от създаването му, а и че местната политическа олигархия все още не е изпълнила едно от обещанията си – възстановяването на паметника-портал на полка, унищожен от комунистическата власт през 60-те години на миналия век.

На 9 юни:

Гласувайте с бюлетина № 26 в изборите за народни представители от 30 МИР – Шумен!

Гласувайте с бюлетина № 26 в изборите за български представители в Европейския парламент!

За да бъдат гарантирани Вашите интереси!

Пресцентър на ВМРО – БНД