Шести заместник-кмет да има община Шумен предлага в докладна записка кметът Христо Христов. Това стана ясно на провелия се днес Консултативен съвет, на който бе определен дневния ред на сесията на Общинския съвет на 30 май.

„До това предложение се стигна след разговори и работни срещи с представители на политическите сили в Общинския съвет. Да, ще има шести заместник-кмет, ако Общинският съвет приеме предложението ми“, каза кметът.

Той допълни, че новият му заместник ще работи по направление европейски политики, екология, туризъм. „За тази позиция има три предложения. Ще е избран този, който притежава най-голяма експертиза и ще е най-полезен на жителите на нашата община“, обясни още Христов.

Той допълни, че скоро ще обяви името на човека, който ще заеме позицията заместник-кмет по образование и култура. По думите на Христо Христов двете нови имена в екипа му ще бъдат представени в края на този месец или началото на следващия.

В докладната си записка кметът Христов предлага още да се запази основния щат в Община Шумен от 191,5 бройки. Създава се нова дирекция „Европейски политики, екология и туризъм“ с 13 служители на щат.

ШУМ.БГ