Дизайнерски пейки книги с ликовете на Васил Друмев и Добри Войников подариха на шуменци и гостите на града днес дамите от шуменската организация „Инър Уийл“. Дарението е по повод 100 години от създаването на "Интернешънъл Инър Уийл", като то беше съпроводено с откриването на изложба пред ДКТ „Васил Друмев“.

На събитието днес присъстваха представители на благотворителната организация, кметът на Шумен Христо Христов, представители на общинска администрация, граждани. Изложбата, открита пред театъра днес, е пътуваща през различни градове на страната и изобразява историята, структурата и  дейността на „Интернешънъл Инър Уийл“. Тя ще остане в Шумен до 31 май.

„Инър Уийл“ възниква през далечната 1924г., когато Маргарет Голдинг, съпруга на ротарианец, предлага на още 26 ротариански съпруги да направят организация, която да подпомага и насърчава приятелството между ротарианските съпруги и да спомага за по-голяма ефективност на дейностите, които извършва Ротари Клуб.  Така вече 100 години целите на световната организация са да насърчава приятелството, международното разбирателство и лична служба в полза на обществото“, обясни доц. д-р Лиляна Каракашева, президент на Инър Уийл-клуб Шумен. Тя каза още, че шуменската организация е създадена през 2000 година, като за 24 години дамите от Шумен са извършвали многобройни кампании в служба и помощ на обществото и изброи част от тях.

„Искахме да направим още нещо значимо за града по повод големия юбилей на организацията и затова подаряваме тези дизайнерски книги пейки, като по този начин отдаваме почит на нашите книжовници Добри Войников и Васил Друмев. Освен това, тази година засадихме 100 дръвчета за по-зелен и красив град Шумен на бул. „Владайско Въстание“, каза Каракашева и благодари на дамите от организацията за всеотдайността, с която са работили за благотворителните каузи през годините.

ШУМ.БГ