Секссимволът на женския тенис - Камила Джорджи, мистериозно прекрати своята професионална кариера на 32 години.

Първоначално причините за нейното оттегляне не бяха обявени, но в последните седмици стана ясно, че италианката е издирвана от полицията заради кражби и измами.

Джорджи и нейното семейство са се изнесли от луксозната вила в Календзано, в която са живели, след като не са плащали наем в последните шест месеца. Освен това при напускането са откраднали ценно обзавеждане на стойност от 100 хиляди евро. 

Собственикът на вилата е подал оплакване срещу Джорджи, след като съседи са го информирали за изнасяне на скъпи килими и други вещи с ван. Хазяинът отбелязва, че това са предмети с много голяма колекционерска стойност, които освен всичко имат сантиментална стойност за него.

Изглежда, че пенсионирането на Джорджи е принудително, тъй като тя е погната и от данъчните власти в Италия по обвинение за недекларирани приходи. Освен това срещу италианката има и обвинение, че е фалшифирицирала своя сертификат за ваксинация срещу коронавирус.

Джорджи не е играла тенис от март, когато отпадна на турнира в Маями след загуба от световната №1 Ига Швьонтек. Първоначално не обяви оттегляне от тениса, но след това потвърди новината в социалните мрежи.

По непотвърдена информация тя и семейството й са емигрирали в САЩ в опит да се скрият от италианските власти.

Освен с тенис Джорджи се изявява и като модел. В активните си години тя бе сред най-провокативно обличащите се тенисистки в тура. В кариерата си спечели една титла - тази от WTA 1000 в Монреал през 2021 година. Най-високото й класиране в ранглистата бе 26-о място, постигнато през 2018 година.

dir.bg