Вече осигурилите си мястото в Шампионска лига тимове на Болоня и Ювентус спретнаха истинско шоу в предпоследния кръг от Серия "А", завършвайки наравно 3:3.

Шоу, от което обаче щастливи си тръгнаха само гостите, които успяха да се върнат от изоставане с 0:3, при това само в рамките на осем минути.

Това е първият случай в историята на Серия "А", в който Ювентус успя да навакса три гола пасив, което е впечатляващо предвид факта, че говорим за най-успешния клуб в страната.

Юве успя обаче не успя да развали празника на домакините, които отпразнуваха историческото си класиране в Шампионска лига, но не и с победа над един от най-омразните си опоненти.

След последния съдийски сигнал играчите празнуваха с феновете, държейки имитация на трофея в Шампионска лига, а купонът напомняше на шампионски такъв. Все пак четвъртото място на Болоня е една от големите изненади в европейския футбол и класиране, което никой не очакваше в началото на сезона.

Всичко вървеше перфектно, след като Калафиори откри в самото начало, а още в 11-ата минута Кастро удвои.

В 53-ата минута Болоня заслужено вкара за 3:0 чрез нов гол на Калафиори, а този момент изглеждаше, че всичко е решено в полза на домакините.

Играчите на Болоня видимо намалиха оборотите и чакаха просто мачът да приключи, явно без да очакват, че в заключитлените 15 минути Ювентус ще положи подобни усилия, за да избегне поражението.

Дир.бг