Отборите на IX ОУ “Панайот Волов“ – Шумен, СУ “Хан Исперих“ - Нови пазар и СУ „Св.Св. Паисий Хилендарски“ -  Върбица излъчиха победителя на област Шумен в състезанието „Млад огнеборец“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Надпреварата се проведе днес на стадиона в Нови пазар, а отборите участваха в две дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метрова щафета с препятствия", в които младите огнеборци показаха отлични знания и умения за работа в екип при гасене на пожар.

С общ брой от 1040 точки от двете дисциплини победител на областно ниво стана отборът на IX ОУ“ Панайот Волов“ – Шумен, следван от отбора на домакините от училище „Хан Исперих“ в Нови пазар с 974 точки. Третото място в генералното подреждане е за отбора на СУ „Св.св. Паисий Хилендарски“ от Върбица с общ резултат от 870 точки.

Призьорите бяха наградени с купи, медали, и предметни награди от директора на РДПБЗН - Шумен комисар Иван Иванов и Аян Мехмедов, зам.-кмет на община Нови пазар.

Областното състезание бе организирано от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Шумен в партньорство с Регионалното управление на образованието.  

Отборът на IX ОУ“ Панайот Волов“ – Шумен ще участва на републиканското първенство, което ще се проведе в курортен комплекс „Албена“ в периода 30 май - 3 юни 2024 година.

ШУМ.БГ