Първият футболен турнир за „Купата на кмета“ се проведе днес в Шумен. Седем училищни отбора се включиха в надпреварата, която се проведе на игрищата в Градската градина.

Грамотите на участниците, медалите и купите на победителите връчиха кметът на Шумен Христо Христов и заместник-кметът Николай Колев.

„Благодаря на всички вас, че участвахте в този турнир, организиран от община Шумен за първи път. Поздравявам всички, но най-вече победителите, които положиха повече усилия, за да стигнат до призовите места. Благодаря и на директорите на училищата, които съставиха отбори за участие в надпреварата. Искрено се надявам да сте удовлетворени от играта и дано този турнир се превърне в традиция“, поздрави малките футболисти кметът Христо Христов.

Тимовете, които бяха съставени от ученици 5-7 клас, изиграха оспорвани мачове, показаха много хъс и майсторски изпълнения. Срещите стартираха от две предварителни групи, в които отборите играха всеки срещу всеки. В група А първи стана СУ „Сава Доброплодни“, втори е тимът на СУ „Васил Левски“, трети СУ „Панайот Волов“.

В група Б първи е тимът на II ОУ „Д-р Петър Берон“, втори се нареди СУ „Йоан Екзарх Български“, трети III ОУ „Димитър Благоев“, а четвърти - ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Царев брод.

Победителите в групите се срещнаха в мач за Купата на кмета, а вторите играха за трето и четвърто място. В малкия финал СУ „Йоан Екзарх Български“ победи категорично СУ „Васил Левски“ с 6:0.

Първи носител на „Купата на кмета“ стана II ОУ „Д-р Петър Берон“, чиито футболисти спечелиха в оспорван мач с 4:3 срещу тима на СУ „Сава Доброплодни“.

Пети са играчите на III ОУ „Димитър Благоев“, шести – СУ „Панайот Волов“, седми ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Царев брод.

Организаторите на турнира от община Шумен и УСШ „Хан Крум“ връчиха и две индивидуални награди. За най-добър вратар бе определен Моксин Сали от СУ „Панайот Волов“. Призът за голмайстор получи Илвен Атанасов от II ОУ „Д-р Петър Берон“, който наниза 10 гола.

Утре турнирът по футбол за „Купата на кмета“ продължава с надпреварата на тимове от детските градини. Домакин ще е ДГ „Космонавт“, а мачове ще играят осем отбора.

ШУМ.БГ