С много голове и с куп емоции, завладели малките играчи, треньорите ии и родителите им, премина поредното издание на турнира по футбол на името на Цоньо Василев. Надпреварата се организира всяка година от ФК „Атлетик“ Шумен за най-малките деца, които тренират футбол.

В турнир „Цоньо Василев 2024“ участваха отбори от играчи, родени 2016 г. и по-малки от клубовете „Атлетик“ Шумен, „Атлетик“ Несебър, „Спартак“ Варна, „Светкавица 2014“ Търговище и ЦСКА – София, който участва с два тима – „черни“ и „червени“.

Програмата на малките футболисти бе натоварена. На игрищата на „Атлетик Арена“ отборите започнаха битката за медалите от две предварителни групи, където играха всеки срещу всеки.
В група „А“ първи станаха „червените“ от ЦСКА-София, втори „Атлетик“ Несебър, трети – „Спартак“ Варна. В група „Б“ победител е отборът на „черните“ от ЦСКА-София, втори – домакините от „Атлетик“, трети – „Светкавица 2014“.

Споерд класирането си в групите отборите играха мачове за разпределение на местата в крайното класиране. Във финала се срещнаха двете гарнитури на ЦСКА-София, като победител стана тимът на „черните“, победил с 6:4 съотборниците си. В мача за третото място „Атлетик“ Несебър се наложи с 10:6 над „Атлетик“ Шумен, а в двубоя за петото място „Спартак“ Варна се наложи над „Светкавица“.

Всички малки футболисти получиха купи и медали, които им бяха връчени от наследниците  на Цоньо Василев, от кмета на Шумен Христо Христов и от председателя на ОС на БФС-Шумен Милен Христов.

ШУМ.БГ