14 училища от област Шумен подредиха свои щандове пред театъра, за да представят възможностите, които предлагат в обучението.

Изложението е част от традиционната Панорама на средните училища, която се провежда всяка година преди да стартира приема в 8 клас. За първи път тя се провежда на открито - пред сградата на ДКТ "Васил Друмев".

"Целта е училищата да дадат информация на седмокласниците и осмокласниците и на техните родители за специалностите, професиите и профилите в средните училища, където те могат да продължат образованието си”, обясни Николай Русев от Регионалното управление на образованието /РУО/.

Той допълни, че са били поканени всички училища в областта. На Панорамата се представиха 11 училища от град Шумен, 2 от Велики Преслав и 1 от Нови пазар.

На щанда на всяко училище присъстваха негови възпитаници и преподаватели, които отговаряха на въпроси на заинтересованите и демонстрираха част от практическите обучения, които предлагат.

Панорамата бе открита от областния управител проф. Добромир Добрев и началника на РУО – Шумен Кремена Маринова. След старта на презентациите на училищата тя обясни, че техните рекламни материали ще бъдат качени и на сайта на РУО, откъдето ученици и родители ще имат постоянно възможност да се запознаят с предлаганото от школата обучение.

ШУМ.БГ