Над 120 участници от 30 детски градини в страната ще вземат участие в предстоящата национална научно-практическа конференция по пътна безопасност в Шумен. Тя ще се проведе на 6 и 7 юни, а домакин е ДГ Дружба“.

За конференцията пред журналисти днес говориха директорът на градината Анна Георгиева и началникът на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Шумен гл. инсп. Веселин Георгиев.  

„Запазването на живота и здравето на всички участници в пътното движение е една кауза, която трябва да обединява всички институции, правителствени и неправителствени организации и тя е кауза и на екипа на ДГ „Дружба“. Ние 40 години от създаването на градината работим по тази тема съвместно с родителската общност и областната дирекция на МВР и съвместните ни дейности довеждат до това децата да бъдат със знания и опит на пътя“, каза Анна Георгиева.
 
По време на конференцията ще бъдат представени 50 пленарни доклада.

Част от форума е и национална изложба по пътна безопасност, в която до сега са получени близо 600 детски тематични рисунки и макети.

Съорганизатори на конференцията са Община Шумен, ШУ „Епископ Константин Преславски“, Регионалното управление на образованието /РУО/, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

ШУМ.БГ