Общинският съвет прие предложената от кмета Христо Христов структура на администрацията, в която ще има нова позиция за шести заместник-кмет с ресор „Европейски програми, екология и туризъм“, както и нова дирекция по „Европейски политики, екология и туризъм“ с 13 щатни бройки.

„За“ тези новости в структурата на администрацията гласуваха 21 от общинските съветници, 5 бяха „против“, 9 „въздържал се“.

До гласуването се стигна след едночасови изказвания за това дали има нужда от заместник-кмет с такъв ресор. Дебатите бяха прекъснати за консултации на политическите сили, след които съветниците явно постигнаха съгласие и без повече разисквания подкрепиха предложението на кмета Христов.

Градоначалникът заяви, че днес няма да назове име на човека, който ще заеме новото място на заместник-кмет.

С решението си Общинският съвет увеличи общата численост на допълнителния щат от 27,5 щатни бройки на 31,5 щатни бройки. Увеличението с 4 щатни бройки е за специалистите по кметства, които остават в трудова заетост с продължителност като до сега.  В основния щат се завишава числеността на специалистите по селата - Друмево, Градище, Вехтово и Новосел от 0,5 на 1 щатна бройка. В допълнителния щат се завишава числеността на специалистите по квартали – Макак и Мътница и в селата – Мараш и Средня от 0,5 на 1 щатна бройка. Специалистите в селата  Панайот Волов, Ветрище, Лозево и Васил Друмев - от основен щат се прехвърлят в допълнителен щат.

ШУМ.БГ