Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в Шумен се срещнаха с избиратели от Смядово. Общината, управлявана от кмета на ГЕРБ Иванка Петрова в продължение на вече четири мандата, е пример за успешно реализиране на проекти по различни европейски и национални програми. При стартиране на програмата за саниране местната администрация бе една от първите в страната, които подадоха документи за сключване на договори за целево финансиране и обновяване на 6 жилищни сгради.

Предоставянето на различни социални услуги е другото приоритетно перо, което общината развива с успех. Въпреки усилията, които се полагат, за да се превърне Смядово в привлекателно място за живот, както за местните хора, така и за гостите на града, общинската власт се сблъсква с редица проблеми през последните три години. Грешки в документацията от страна на министерствата, задържането на проекти, за които вече текат срокове, забавя тяхното изпълнение и създава сериозно напрежение.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Любомир Христов коментира по време на срещата, че за съжаление ситуацията е такава в повечето общини на страната. „Три години живеем в мъртво време. Като кмет на община Шумен се сблъсквах ежедневно с подобни проблеми. Пишем писма до министерствата, но не получаваме отговори  Подготвихме проекти за 160 милиона лева, а до момента няма нито един подписан договор и в Шумен не е постъпил и един лев за реализирането на тези проекти,“ припомни Христов.

В препълнената зала на Народно читалище „Братство – 1860“ в Смядово той заяви още: „Твърдението, че за последните 4 години от управлението на Борисов за шуменска област са отпуснати само 2 100 000 лв. е огромна лъжа! Само за 2020 година от Министерски постановления са отпуснати над 20 милиона лева. 126 милиона са отпуснати за изграждането на пречиствателна станция за питейна вода и довеждащ водопровод. Отпускани са средства и за останалите 9 общини. Не може така да се лъже.“ възмути се Христов.

Иванка Петрова обясни, че община Смядово е успяла да подаде проекти за 10 милиона лева. „Но наистина разглеждането и придвижването им от страна на министерствата става много, много бавно.“ Тя сподели, че и най-големите критици на управлението на Борисов вече искат той да се върне на власт, за да има някакво развитие на бизнеса и икономиката.

За да няма повече лъжи в политиката, безвремие в развитието на държавата, трябва стабилно управление, което може да гарантира ГЕРБ-СДС, категоричен бе Христов. Пред хората в залата той заяви, че част от приоритетите на коалицията е пътната инфраструктура. „Без пътна инфраструктура няма как да продължи развитието на държавата. Затова ще искаме преасфалтиране на Ришкия проход. Ще направим постъпки за възстановяването на Върбишки проход. В плановете ни са и разширяване на платната към Русе, тъй като там има голям поток от товарни автомобили. В Шумен за осем години успяхме да привлечем повече от 30 инвеститори. Изградиха се заводи, в които работят вече около 2600 човека. В тях работят хора и от вашия град. Има такива, които пътуват от Велики Преслав, Дулово, Разград, Търговище, Варна. Това е бъдещето – ние трябва да бъдем изключително мобилни и трябва да има добра пътна инфраструктура,“ каза Христов.

Той представи листата с кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС от 30 МИР. „Това са хора с опит и познания. Всеки се е доказал в своята област. Има представители на настоящия парламент – Илтер Бейзатов и Ралица Тодорова. Аз съм бил народен представители в 42 и 43 Народно събрание, Димитър Александров в 44 НС. Евгений Цанков до скоро беше директор на ОП „Чистота“ към Община Шумен. Инженер Димитричка Недева, Айсун Ибрямова и доктор Стоян Тодоров са с опит в общинския съвет. Кристиян Механджийски е представител на СДС. Калина Петрова – млада дама, но вече реализирана в професията си,  Станчо Баев е студент и координатор на младежката организация на ГЕРБ – Шумен,“ обобщи Любомир Христов.

Той благодари на кмета Иванка Петрова за това, че е един от най-успешните кметове на ГЕРБ. „Разчитаме на вашата подкрепа. ГЕРБ-СДС винаги е била първа политическа сила в Смядово. Надяваме се да оправдаем доверието и в следващия парламент и да съставим отговорно правителство. Много е важно на 9-ти юни да излезете и гласувате с бюлетина №22.“, призова Любомир Христов.

За стабилна България в сигурна Европа с № 22

 

Пресцентър на коалиция ГЕРБ-СДС – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление