След като вчера със спорно решение Общинският съвет освободи д-р Свилен Арнаудов от поста управител на Комплексния онкологичен център в Шумен, днес решението бе отменено. Така д-р Арнаудов ще остане шеф на лечебното заведение до провеждането на конкурс.
Припомняме, че вчера той бе освободен и на негово място за временен шеф бе сложена д-р Миглена Петрова.

Отмяната на решението стана възможно поради факта, че вчера Общинският съвет не успя да изчерпи дневния си ред и продължи същото заседание днес.

В началото му адв. Пламен Петков предложи председателите на групи в съвета да се съберат и заедно с кмета да обсъдят казуса.

След това съветниците с 24 гласа „За“ решиха решението за отстраняването на Арнаудов да се прегласува. За да не се стигне до изпадане в сложен юридически казус, съветници предложиха кметът директно да оттегли докладната си записка за промените.

Проф. Христов взе думата и направи изказване.

„Аз също преспах снощи и днес много внимателно слушах, проведох консултации с колегите общински съветници, чух аргументите на всички. Виждам напрежението и предизборната надпревара, в която се влиза, но преди да заявя какво е окончателното ми решение, искам да ви кажа – аз съм безпристрастен. Няма нито един лекар, който да защитавам в този КОЦ. Единствената цел, която ние гражданите на Шумен имаме, е това здравно заведение да продължи да функционира в този вид, в който е. Чух всички аргументи. Оттеглям докладната си“, каза кметът.

Предстои да стартира нов конкурс за управител на КОЦ-Шумен. Приети бяха правила за провеждането му. До избирането на постоянен управител, шеф на Онкологията ще продължи да бъде д-р Свилен Арнаудов.

ШУМ.БГ