Недоволните фенове на ЦСКА-София нахлуха на терена минути преди края на редовното време на баража за Лигата на конференциите срещу ЦСКА 1948. Техните любимци губеха с 0:2, а и като цяло с нищо не показваха, че заслужават мястото си евротурнирите, когато нервите на привържениците от сектор "Г" не издържаха.

Така при два гола изоставане и по-малко от пет минути до края на мача, част от ултрасите на отбора-домакин прескочиха оградите на стадион "Васил Левски" и подгониха първо футболистите на съперника, а после и за кратко част от своите.

Най-абсурдната ситуация бе уловена от телевизионните камери - как привърженик гони с пръчка от знаме Петър Маринов, 23-годишният вратар на ЦСКА 1948.

След това футболистите бързо-бързо се прибраха в съблекалнята, а бесните фенове започнаха да трошат каквото попадне пред очите им, включително и стативи за камери на медиите. Полицията реагира бързо и ги изтласка извън игрището, но не и без да понесе доста хвърлени предмети. Поне двама фенове пък бяха заключени с белезници.

Изпълнителният директор на ЦСКА-София Стоян Орманджиев се опита да отиде пред трибуната с фенове на неговия отбор и да тушира напрежението, но мисията му не се получи и той бе отпратен с видим гняв.

Един от полицаите пък бе откаран с линейка.

В крайна сметка след прекъсването бе взето решение срещата да се доиграе, като тя бе спечелена от ЦСКА 1948 с 2:0.

Дир.бг