„Мълния“ от село Климент е шампион на област Шумен по футбол. В мача за титлата за сезон 2023/2024 отборът от Климент победи „Чавдар“ от шуменския квартал „Дивдядово“ след изпълнение на дузпи с 4:2, след като в редовното време двата тима завършиха 1:1.

В срещата за третото място „Шумен 2007“ се наложи с 4:1 над „Заря“ Тодор Икономово.

Финалните мачове от областното първенство по футбол се изиграха днес на стадион „Панайот Волов“, като и четирите отбора имаха много привърженици по трибуните.

Тази вечер най-много ликуваха феновете на „Мълния“. Отборът от Климент и този от кв. „Дивдядово“ направиха интересен финален мач. В началните минути добре сглобеният тим на „Мълния“ повече владееше топката. Постепенно „Чавдар“ изравни играта и първата по-сериозна опасност бе пред вратата на „Мълния“, чиито вратар Добромир Дочков умело предотврати опасността. Преди това пък стражът на „Чавдар“ Стилиян Колев на няколко пъти излиза извън полето си, за да хване топката преди тя да попадне в мрежата му.

Двата състава се надхитряваха до 33-ата минута, когато Янис Янков не прецени добре траекторията на топката и вместо да я изчисти я вкара в собствената си врата и „Мълния“ поведе с 1:0. В 40-тата минута „Чавдар“ успя да изравни чрез Симеон Димитров.

През второто полувреме двата тима продължиха да търсят гола и да решат победителя в редовното време, но това не има се отдаде. В 65-ата минута Межнун Наим получи червен картон и остави „Чавдар“ с човек по-малко на терена. Това позволи на „Мълния“ да направи няколко добри атаки, но на вратата на „Чавдар“ отлични рефлекси показа Стилиян Колев, който запази суха мрежата си и шампионът за трета поредна година се реши чрез дузпи.

При ударите от бялата точка футболистите на „Мълния“ пропуснаха само един път, докато тези на „Чавдар“ успяха да вкарат два от ударите и съставът от Климент триумфира с титлата.

В мача за третото място „Шумен 2007“ показа повече футболни умения и спечели убедително с 4:1 срещу „Заря“ от Тодор Икономово. Шуменският отбор поведе с 2:0 през първото полувреме с голове на найден Георгиев, който се разписа в 22-та и 34-та минута. Три минути след началото на второто полувреме „Шумен 2007“ стигна до трети гол Светослав Вичев. Минута след това отборът на „Заря“ върна едно попадение след точен удар на Тасин Исмет. В 53-ата минута „Шумен 2007“ покачи на 4:1 с попадение на Теодор Господинов. До края двата тима намалиха темпото, като причина за това бе и горещото време.

Отборът шампион „Мълния“ получи купа и медали за първото си място. Купа имаше и за втория „Чавдар“ и третия „Шумен 2007“. Наградата за феърплей получи тимът на „Победа“ Пристое. Призът за голмайстор бе за Мустафа Ришад от „Тошев“ Правенци, вкарал 34 попадение. Отличията бяха връчени от председателя на ОС на БФС в Шумен Милен Христов.

ШУМ.БГ