Жокеи и коне от клубове в цяла България участваха в тазгодишното издание на традиционния Открит турнир по прескачане на препятствия, организиран от ЕК „Шумен 2010“.

Надпреварата се проведе на открития манеж на Хиподрума и даде възможност на зрителите да се насладят на красота и майсторство от страна на състезателите в общо 5 изпитания.

Най-многобройни бяха участниците в първите три изпитания, в които сили мериха по-млади коне и ездачи. Паркурите бяха за пони, юноши до 14 г. и до 18 г. и аматьори с височина на препятствията от 70 см дп 100 см.

Паркурът с най-голяма височина в надпреварата 130 см за 6-годишни и по-възрастни коне бе спечелен от Ванеса Атанасова с Хепи от ЕК „Шумен 2010“. Недко Гайдаров с Аполония и Екатерина Гайдарова с Арецо от ККС „Шумен“ станаха победители съответно в изпитание 3 и 4 с височина от 115 и 120 см за 5-годишни коне. Първо място спечели и представителят на ККС „Кабиюк“ Йордан Йорданов с Камчатка, който се представи най-добре в паркури с височина от 95 см и 110 см в клас за млади коне.

ШУМ.БГ