Огромен скандал се заформя около немския национален отбор в дните преди Европейското първенство, на което страната е домакин.

Всичко е предизвикано от на пръв поглед доста странно и може би нелепо проучване на най-голямата местна медия - АRD, свързано с цвета на кожата на футболните национали.

Документалният филм на име "Обединение, справедливост, разбообразие", ще бъде излъчен тази сряда и ще засегне най-различни теми, но една от тях е проучване, което показва, че 21% от немските граждани предпочитат да виждат повече национали с бял цвят на кожата.

Все още не знаем повече подробности от проучването и другите теми, които засяга документалния филм, но изтичането на информацията за допитването за цвета на кожата на националите вече разпали достатъчно скандали.

Естествено, че всички критикуват АRD за провеждането на подобно допитване, а реакция имаше и от страна на немския национален тим в лицето на един от основните играчи - Йошуа Кимих, както и на селекционера Юлиан Нагелсман.

Звездата на Байерн - Йошуа Кимих, определи проучването за абсурдно и абсолютно расистко, като заяви:

    "В самия отбор никога не е имало подобен казус, не знам защо той се повдига в обществото. Всеки, израсъл във футбола знае, че това е пълен абсурд.

    Футболът обединява хората с различни цветове на кожата, с различни религии. Това е абсолщтно расистко проучване, не виждам никаква логичко от провеждането му".

Неговият селекционер Юлиан Нагелсман го подкрепи и допълни: "Това е расистко, няма две мнения".

Дир.бг