Оранжерия в землището на село Мараш и постройка в село Цани Гинчево изгоряха при пожари, а огнеборците са предотвратили опожаряване на други три сгради, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В 05:30 часа тази сутрин е получен сигнал за пожар в оранжерия в землището на село Мараш. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип. Огнеборците установили, че гори селскостопанско оборудване и земеделска продукция. Пламъците тръгнали след късо съединение. Пожарът бил ликвидиран с помощта на 1000 л. вода. Унищожена била оранжерията, машина за посадъчен материал, шест дървени палети за разсад. Спасена е една сграда.

Малко след полунощ на 4 юни е получено съобщение за пожар в покрив на лятна кухня в село Цани Гинчево. Към адреса бил пратен екип на РСПБЗН - Каолиново. Екипът установил да гори постройка между две къщи. Пламъците са погасени с помощта на 6 тона вода. Унищожена е около 80 кв.м. покривна конструкция техника, домашно имущество. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. Спасени от опожаряване са две сгради.

ШУМ.БГ