Пробно се подменят част от осветителните тела до пътното платно на бул. „Славянски“ в района на пл. „Кристал“. Целта е да се види кои от новите лампи са най-подходящи и ще осветяват достатъчно добре, без да пречат на шофьорите.

Това каза днес в отговор на журналистически въпрос кметът Христо Христов, който с екипа си даде отчет за управлението си досега.

Община Шумен има спечелен проект по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ на механизма за възстановяване и устойчивост за 655 475 лв. без ДДС..

„Процедурата за избор на изпълнител за подмяна на улично осветление не е приключила, но самият проект вече е поостарял, т.е. параметрите на осветителните тела. заложени в него. И за това искаме да видим дали ще са ефективни тези, които слагаме пробно и дали ще се приемат от гражданите и дали да сключим договор с фирмата, която кандидатства“, обясни кметът Христов.

Той допълни, че общиината кандидатства и по втората покана по процедурата за енергийно ефективно осветление, като е проекта й е заложена подмяна на улично осветление в 6 села.

ШУМ.БГ