ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ избра изпълнител на ремонта на ЖП гарата в Шумен. Докладът на комисията с класирането на кандидатите бе обявен на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Победител е "Ганос" ДЗЗД , с получена оценка 100,00 точки и прогнозна стойност 12 620 018 лв. с ДДС. Сдружението е дало 650 дни за изпълнение на ремонта.

В "Ганос" участват три фирми - „Торкрет“, „Варт 2000“ и „Орион Кънстракшън“.   

„Торкрет“ ЕООД е със седалище в Бургас и предмет на дейност разрушаване на стари обществени, промишлени сгради и съоръжения, външно и вътрешно ел. и ВиК, вертикална планировка, изпълнение на хидротехнически съоръжения, общо строителни работи и др.

„Варт 2000“ ЕООД е софийска фирма. Занимава се със строителство и строително-ремонтна дейност, събиране и разчистване на сгради земни дейности на строителни площадки, цялостно строителство на сгради и строителни съоръжения, довършителни строителни дейности, строителство на инсталации и др.

„Орион Кънстракшън“, клон България, е със седалище в София. Дружеството е с централа в Словения, а като представител в България е посочен унгарецът Каталин Сенци. „Орион Кънстракшън“ е дружество с ограничена отговорност.

Комисията е посочила и класиран на второ място в обществената поръчка. Това е „Парсек Груп“ ЕООД с получена комплексна оценка 97,78 точки и предложена договорна цена в размер на 11 993 586 лева без ДДС.

Останалите пет участници, подали документи за обществената поръчка, са отстранени.

Срокът за обжалване на решението е 10-дневен от съобщаването му.

Припомняме, че обявената поръчка за ремонт на шуменската гара бе с прогнозна стойност 12 620 018 лв. с ДДС, с включени 10% непредвидени разходи върху стойността на СМР. Срокът за обновяване на гарата е между 650 и 800 календарни дни.

Гарата в Шумен е построена през 1943 година на мястото на първата, строена през 1895 година, и оттогава по нея не са правени големи ремонти.

ШУМ.БГ