Александър Зверев е на полуфинал на "Ролан Гарос" след трудна победа над надъхания Алекс де Минор - 6:4, 7:6, 6:4. Германецът показа рационална игра и ефективност в решаващите моменти, а и повече опит на такова ниво.

Не е случайно, че Зверев за четвърти пореден път ще играе сред най-добрите четири на Откритото първенство на Франция. Но ще иска и най-после да счупи "прокобата" да отпада все на този етап във всеки един от тези случаи.

Сега на пътя му ще е Каспер Рууд, който преди година го победи на полуфинала, за да иде на финал срещу Новак Джокович. Тогава сърбинът вдигна титлата, но от вчера той не е в играта за нейната защита, след като контузия го принуди да се оттегли от турнира.

Рууд отиде без игра на полуфинал, където ще се изправи срещу Саша.

А Зверев, освен безспорната му класа на корта, показва и изключително здрава психика.

В момента в Берлин тече делото срещу него, заведено от бившата му приятелка Бренда Патеа за домашно насилие, като адвокатите на тенисиста са в немската столица на процеса. Ежедневно той се информира за хода на събитията, като се е наложило в понеделник и вторник да дава показания във видеовръзка със съда.

Всичко това не може да не влияе на Зверев, който е заплашен от присъда до 4 години затвор. Но някак той успява да остане концентриран и да играе силно на "Ролан Гарос".

Вероятно ще му се наложи да иде и лично на процеса веднага след отпадането му от турнира, а Саша ще се надява то да не е преди неделя, когато е финалът.

Другата полуфинална двойка е в "тежка категория": Карлос Алкарас срещу Яник Синер, който от понеделник ще е №1 в ранглистата, независимо от това докъде стигне в Париж. И двата сблъсъка при мъжете са в петък.

При жените двата полуфинала са днес:

Ига Швьонтек - Кори Гоф и Мира Андреева - Жасмин Паолини.

Дир.бг