България продължи серията без загуба под ръководството на Илиан Илиев.

След като преди 4 дни "лъвовете" завършиха 0:0 с участника на Евро 2024 Румъния, сега не се дадоха на още един от тимовете, които ще гледаме по стадионите в Германия. В Любляна България завърши 1:1 със Словения, който само след дни ще играе на Европейското срещу Сърбия, Англия и Дания.

На стадион "Стожице" родните национали откриха резултата още в четвъртата минута, когато точен от дузпа бе капитанът Кирил Десподов, но десет по-късно Андраж Шпорар възстанови паритета.

Играчите на Илиан Илиев стояха много равностойно на своя съперник и създадоха още няколко добри ситуации, от които можеше да стигнат до втори гол. Спецът пък продължава да няма загуба начело на България - 5 равенства и една победа. Това дава надежда за силно представяне в Лига на нациите, където България стартира през септември с мачове срещу Беларус, Северна Ирландия и Люксембург.

Още в четвртата минута Кирил Десподов успя да си изработи дузпа, след като беше спънат в наказателното поле на Словения. Капитанът сам застана зад топката и с прецизен удар я прати в мрежата - 1:0 за "лъвовете" в Любляна.

Веднага след гола домакините реагираха светкавично и упражниха сериозен натиск.

Авансът на България продължи само 10 минути. Андраж Шпорар бе оставен непокрит в наказателното ни поле при центриране и с глава прати топката във вратата на Светослав Вуцов - 1:1.

В следващите минути словенците продължиха да са по-активният отбор на терена, а играчите на Илиан Илиев разчитаха на контраатаки.

В 33-ата минута домакините имаха чудесен шанс за гол. Бенямин Шешко бе изведен зад гърба на отбраната ни, но Вуцов се намеси чудесно и отби топката, която летеше към мрежата ни.

До края на първата част българският тим удържа натиска на словенците и така двата тима се оттеглиха за почивка при равенство.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено. Словенците правеха всичко възможно да отбележат втори гол, но българските действия в отбрана бяха солидни, като играчите на Илиан Илиев се опитваха да използват всички шансове от статични положения или при бързи контраатаки.

В 60-ата минута Илиан Илиев направи 3 смени - вкара в игра Алекс Колев, Серкан Юсеин и Илиан Илиев-младши, като надеждите бяха това да раздвижи играта на "лъвовете" в атака. Малко след смяната Кирил Десподов получи отличен шанс за гол, но не успя да реализира.

До края на двубоя Словения свали оборотите, за да запази сили за Европейското и мачът логично завърши без нови голове.

Дир.бг