Младоженци от Горна Оряховица и булка село Лопян отидоха да гласуват преди да кажат заветното "Да". 

Теодора и Тодор от Горна Оряховица са заедно от 11 години. Преди да стане ясно, че ще има избори на 9 юни, те избрали тази дата за сватбата си. Булката каза пред NOVA, че иска по-щастливо и добро бъдеще за двете им деца, затова младоженците решили да гласуват на сватбата си. "Гласувахме, дано сме направили правилния избор", каза булката.

"В нашето семейство има хармония. Държим се ръка за ръка след всички перипетии, които ни поднася животът. Надявам се повече семейства да направят тази стъпка", твърди Тодор. "Да си дадем своя глас и да дадем пример на всички останали, че независимо от деня, трябва да дадат своя глас", каза младоженецът пред БНР.  

В област Велико Търново избирателната активност към 16 часа бе 20,8% за националния вот и 20 на сто за Европейски парламент. Активността е с 8% по-ниска спрямо предишните избори. С много от машините има технически проблем, като се отпечатва само едната бюлетина, посочиха от Районната избирателна комисия. На избирателите се дава право да гласуват с хартиена бюлетина. Над 10 процента от изборните състави са подменени.

Около някои от секциите има засилено полицейско присъствие. Изборният ден в областта преминава без сериозни нарушения. По обяд имаше напрежение в павликенското село Батак заради неправомерна агитация, наложи се да се намеси полиция. В секциите със смесено население полицейското присъствие е засилено за противодействие на търговията с гласове.

Галя Найденова пък внесе сватбено настроение в секцията в етрополското село Лопян, като гласува с булчинската си рокля на път за ритуалната зала. Младата жена обясни на комисията, че за нея е важно първо да гласува, а след това да се жени.

255 са избирателите в селото, в което по традиция има висока избирателна активност. За съжаление обаче сватбите в селото са малко, като последната е била преди 16 години, предаде bTV.

dir.bg