Седем медала и две лауреатски звания спечелиха шуменските информатици на Националния летен турнир по информатика, който се проведе в Русе този уикенд, съобкиха от Школа А&Б. Оттам уточниха, че школата се е представила с 35 състезателя – 28 от Шумен, трима от Търговище и по един от Разград, Хасково, София и Бургас.

Със златен медал завърши състезанието Теодор Бонев от Бургас, а Александър Вълчев този път се окичи със сребро. Отлично беше представянето в група D, където Борис Бобев и Димитър Шапатов  се класираха съответно на четвърто и пето място. Като прибавим към това сребърния медал на Хрисияна Койнова в класирането за момичета и грамотата на Антонио Рахчев, може да се отчете изключително стабилно представяне на D група.

В група С се проведоха последните контроли за младежкия национален отбор. И двамата състезатели от Школата – Николай Вълчанов от Шумен и Божан Иванов от Търговище успяха да се класират във втория младежки отбор на България. Заслужен бронзов медал в тази група в класирането за момичета спечели Фейза-Нур Фетхъева.

Най-впечатляващо беше представянето на състезателите от Школата в група В – второ място и сребърен медал за Симона Христова, четвърто и пето място съответно за Владислав Костов и Нермин Идириз, отлично представяне за Явор Василев и Здравко Николов, златен медал за Симона и сребърен за Нермин в класирането за момичета. Те са две от четирите състезателки в състава на официалния отбор на България за момичета.

В група А Даниел Койнов запази лидерската си позиция в официалния старши национален отбор на България, като той и Серкан Рашид са сред лауреатите на летния турнир.

Ръководители на учениците са Бисерка Йовчева,  Димитър Добрев, Цветелина Петрова и Цветелина Иванова.

ШУМ.БГ