43-годишният Светослав Николаев от Шумен спешно се нуждае от помощ. Мъжът е активен, работещ човек, който иска да продължи да се радва на живота и семейството си.

Той е диагностициран с болестта лимфодем на долен ляв крайник.

Лимфодемът е заболяване, при което се наблюдава натрупване на течност в подкожието, поради затруднено оттичане на лимфната система.

Неговата борба започва през 2015 г. Следва поредица от неуспешни операции в България. Единственият шанс, който му остава, е операция и лечение в Истанбул, Турция. Сумата за лечението му – 28 000 евро, е непосилна за семейството му. Операцията отново е свързана с възможни усложнения, заради което Светослав трябва да остане в болница за наблюдение повече от месец.

„Благодаря за събраните до момента средства от учителите и учениците на СУ „Панайот Волов“, от колегите ми от „Алкомет“, от приятели и всички, които се включват“, казва Светослав и моли за помощ в борбата му за нормален живот.

Активно го подкрепя Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“, която е стартирала кампания за него. Дарение в помощ на Светослав можете да направите чрез платформата й тук.

ШУМ.БГ