28-годишна шофьорка от Шумен предизвика инцидент на пътя между селата Дибич и Илия Блъсково, съобщават от ОД на МВР-Шумен.

Сигнал за произшествието бил приет малко след 23:00 часа снощи. Съобщено било, че се е преобърнал лек автомобил Субару с шуменска регистрация. На място бил пратен полицейски екип.

Униформените установили, че водачът - 28-годишна шуменка, и двама мъже на 38 и 56 години от село Костена река и Шумен са извън автомобила.

Пътниците са откарани за преглед в шуменската болница, освободени са за домашно лечение без травматични увреждания. При отработване на произшествието станало ясно, че жената е седнала зад волана след солидна почерпка с алкохол и след употреба на наркотични вещества. Дрегерът отчел 1,91 промила алкохол в издишания въздух, а дръг чекът – положителна на метамфетамин проба. Отказала да даде кръвна проба за анализ. Задържана била за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършени престъпления по чл. 343 Б ал. 1 от НК и 343 Б ал. 3 от НК са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ