Въпреки че светът на модата и женската красота все повече се опитва да приобщи в индустрията дами с разнообразна визия и размери, изглежда, не всички са готови да ги приемат.

Това стана ясно след конкурса "Мис Алабама", където победителка стана 23-годишната Сара Миликен, която тежи 150 килограма.

Радостта на Сара, която ще представлява щата си на националния конкурс "Мис Америка", бързо беше помрачена от вълната от критика, която я заля. Мнозина я определиха като "нездравословен срам", коментирайки, че визията й е причинена от самата нея и че дава изключително лош пример, насърчавайки аудиторията да се храни нездравословно.

Миликен призна, че е била шокирана от реакцията на нейната победа, но споделя и че оттогава е получила огромна подкрепа от цял ​​свят, като само за една нощ е спечелила 2500 последователи в Instagram и Facebook.

"Без значение как изглежда тялото ви, независимо откъде идвате, можете да правите всичко, което решите. Таз титла е моя мечта от 15-годишна", каза новата "Мис Алабама" след победата си.

Дир.бг