Над 1000 момичета от клубове по художествена гимнастика от северна България се представиха днес на държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“. Надпреварата се проведе в зала „Арена Шумен“ пред препълнени със зрители трибуни.

На килима гимнастички на възраст от 7 години до 40+, разделени в 6 групи, според годините си, изиграха 93 съчетания с уред и без уред. Момичетата бяха оценявани от 9 рефери с главен съдия Мариола Спасова.

Шумен е домакин на „Гимнастрада“ за шеста година и от досегашните издания, тазгодишното бе с най-много участнички. Надпреварата, която е от календара на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), се организира от СКХГ „Ритмик“, със съдействието на община Шумен.

Първенството днес бе открито от заместник-кмета по бюджет и финанси Десислава Петрова. Сред официалните гости бяха Кристияна Генчева, член на УС на БФХГ, Лилия Николова, член на комисията по масов спорт към БФХГ, Нели Цанкова, която е родена в Шумен и е дългогодишен треньор по худ. гимнастика във Варна и Германия.

ШУМ.БГ