След като първите два дни на Евро 2024 предложиха много голове и победи на фаворитите сега същото се очаква и в третия.

Супер неделята предлага три мача, а началото ще бъде дадено в 16 часа с първата среща от група "D", където Полша се изправя срещу Нидерландия в Хамбург. Мачът е пряко по БНТ и БНТ 3.

"Лалетата" заедно с Франция са фаворити са първите две места в тази група и ще искат да го докажат още в първия си мач, докато поляците са изпълнени с проблеми заради контузиите в нападение. Звездите в нападение Аркадиуш Милик и Роберт Левандовски пропускат мача, като най-вероятно на върха на атаката ще е Адам Букса.

Любопитно е, че във втори пореден ден на Европейското ще видим играч от българското първенство и по-конкретно Лудогорец. След като вчера Квавдо Дуа отбеляза за Швейцария, днес полският халф Якуб Пьотровски най-вероятно ще е сред титулярите.

За последно поляци и нидерландци играха помежду си в Лигата на нациите през 2022 година. Тогава мачът в Нидерландия завърши при 2:2, а след това "лалетата" взеха успех като гост с 2:0. Като цяло Полша първата си победа над този съперник от 1979 година. Оттогава не успява да го победи в 11 поредни мача.

От 19 часа е вторият мач за деня, а той е откриващият в Група "C". На сцената излизат Словения и Дания в Щутгарт. Мачът е пряко по Диема Спорт 3.

Словенците, които не успяха да ни победят в подготовката си за турнира, са сред аутсайдерите в своята група, където са още Англия и Сърбия.

Далеч по-опитният тим на датчаните, полуфиналисти от миналото Европейско, на теория би трябвало да си вземе откриващия мач, но всичко е възможно.

Тези два тима играха помежду си на два пъти през миналата година именно в евроквалификациите. Тогава мачът в Словения завърши наравно 1:1, а в Дания домакините победиха с 2:1. В историята си словенците нямат победа над този съперник след общо шест изиграни мача.

Най-очакваният мач за деня е от 22 часа, когато в Група "C" звездната селекция на Англия излиза за първото си предизвикателство, а то е срещу Сърбия на "Фелтинс Арена", пряко по БНТ и БНТ 3.

Хората на Гарет Саутгейт са най-твърдият фаворит за деня според букмейкърите, но знаем, че сръбският отбор, който беше в нашата квалификационна група, изобщо не е за подценяване.

Любопитно е че англичани и сърби не са играли никога помежду си и винаги се разминават в квалификациите и големите форуми. Интересно е кой ще вземе мач №1 в това съперничество.

В съставите няма проблеми с контузени с изключение на защитника Люк Шоу, който е под въпрос.

Дир.бг