Полина Галинова и Габриел Чергански са шампиони от Световната купа по кик бокс, която се проведе в Будапеща, Унгария. Сребърен медал извоюва Хелин Хасан, с бронз е Мариян Петков.

Тримата ни медалисти участваха в стил К1, а Мариян Петков в „лоу кик“.

Тежък жребий и малшанс спря по пътя към медалите другите двама представители на клуба на турнира, които играха в К1. Йолина Димитрова се нареди пета, след като отстъпи след много оспорвана битка на полякиня в кат. до 65 кг при девойките. Виктор Ганчев е девети в кат. до 67 кг, в която имаше 22-ма състезатели. Ганчев загуби по точки след много силна битка срещу един от фаворитите в категорията Абутали от Казахстан

По пътя към финала в кат. до 52 кг. при девойките Хелин Хасан започна с победа срещу полякиня. На финала шуменката бе победена от украинка. Мариян Петков загуби за влизане във финала от сърбина Никола Милкович, който след това стана шампион в кат. до 86 кг при мъжете.

Златният Габриел Чергарски стартира с победа над латвиец и сърбин. На финала спечели първото място, след като се наложи над поляк при юношите в кат. до 60 кг. Полина Галинова започна похода си към върха с победа над полякиня в кат. до 56 кг при жените. След това се наложи над финландка. На финала последното препятствие към златото бе отново състезателка от Полша, но Галинова преодоля и нея и се окичи със златото. В Унгария шуменци бяха водени от треньорите Галин Методиев и Християн Тотев.

На Световната купа в Унгария участваха състезатели от 47 държави.

ШУМ.БГ