Конкурс за млади таланти на тема „Европа в моя живот“ организират от Областен информационен център (ОИЦ)- гр. Шумен, съвместно с Община Шумен.  

В него могат да се включат млади хора от област Шумен, на възраст 18-29 години, като те имат възможност да участват с есе или журналистически материал. Темата на есето е „Европа в моя живот“, а на журналистическите материали „Новината за Европа, която мечтая да отразя“ (интервю, репортаж или новина). Крайният срок за предаване на творбите е 23 юни, като сред наградите за победителите са стажуване и менторство в Община Шумен, таблет с клавиатура, електронен четец, ваучери за книги. Всички подробности може да намерите в прикачените файлове.

Конкурсът е част от редица прояви и дейности в Европейския съюз, в рамките на Европейската година на уменията 2024. Целта му е да стимулира младите хора да представят и защитят вижданията си за Европа и да изкажат своето мнение за развитието на континента.

ОИЦ-Шумен има за цел да осигури изпълнението на мерки за информация и публичност във връзка с популяризиране на въздействието на ЕСИФ и ЕФСУ на местно ниво, както и с разпространение на информация и добри практики относно политиките на ЕС.

ШУМ.БГ