Първото издание на комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“ ще бъде официално открито пред паметника на актьора в Градската градина. Там ще бъде връчена и една от наградите на фестивала – тази за цялостно творчество.

Това обяви на пресконференция днес директорът на ДКТ „Васил Друмев“ Илия Виделинов.

„Първоначалната ни идея бе представленията от фестивала да се играят на открито в Градската градина около паметника на Тодор Колев. Тази година не успяхме да осъществим това намерение. Затова откриването ще е пред паметника на актьора. Ще поднесем цветя, ще обявим наградата за цялостно творчество и с шествие до театъра ще дадем старт на първото издание на комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“, обясни Виделинов.

Откриването ще се състои на 25 юни от 18,00 часа.

Директорът на шуменския театър не разкри кой ще е носител на приза за цялостно творчество, но обяви останалите награди. Сред тях са: за дебют, за мъжка и женска роля, за музика, сценография, режисура, за цялостен спектакъл. Те ще бъдат обявени ден след последното представление на 30 юни.

На пресконференцията стана ясно, че билетите за първите фестивални дни са изкупени. Входът за представленията е на символичната цена от 5 лв., а билети може да се закупят на касата на театъра и онлайн на www.entase.com/dktshumen.

ШУМ.БГ