Благотворителен концерт с цел спонсорство организира ДТА „Пъргавелче“, съвместно с НЧ "Добри Войников" - 1856". Той ще се проведе утре (19 юни) от 18.30 в „Младежки дом“ – Шумен, като събраните средства ще послужат на шуменския ансамбъл да представи България и града ни на престижния фолклорен фестивал  KOSTA BRAVA, Лорет де Мар – Барселона, Испания.

Фестивалът ще се проведе в края на септември и участие в него ще вземат 32 деца и 6 музиканти от „Пъргавелче“, като шуменският ансамбъл е селектиран измежду 25 други български състава. Освен тази изява, шуменските танцьори ще изнесат и два концерта пред българските общности в Барселона и Лорет де Мар.

„Всички разходи – самолетни билети, летищни трансфери и настаняване с изхранване в размер на 44 640 лв., са за сметка на Сдружението „Гайтани“. "Тъй като ние сме неправителствена организация и не генерираме приходи, към настоящия момент не разполагаме с необходимите финансови средства. Точно затова организираме този концерт. Който има желание  да ни подкрепи, може да дойде на концерта. Там ще има сложени кутии за дарение, а също така средствата от пропуските, в размер на 10 лв. всеки, ще бъдат изразходвани за тази цел“, обясни Роза Чанова, ръководител на ДТА „Пъргавелче“.

Който има желание да помогне, може да се свърже с нея за пропуски и допълнителна информация на телефон 0897 930 920.

ШУМ.БГ