Филмът за Формула 1 ще бъде пуснат на световния пазар на 25 юни следващата година, а дебютът в Северна Америка ще се състои два дни по-късно, предаде Ройтерс. Продуциран е от Брад Пит, който играе главната роля. Продукцията все още няма заглавие.

Филмът се снима със съдействието на отбори и пилоти. Режисьор е Джоузеф Косински, чийто „Топ Гън: Маверик“ спечели 1,49 милиарда щатски долара в световен мащаб. Освен Брад Пит продуцент е и Джери Брукхаймър. Продукцията ще се разпространява от „Уорнър брос“.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е съпродуцент. Снимките започнаха миналата година и продължиха по време на избрани уикенди от Гран При (Grand Prix) този сезон.

Екипът на продукцията разполага с гараж и питстоп за измисления 11-и състезателен отбор на Формула 1.  

В сюжета Пит, който в реалния живот е на 60 години, е в ролята на бивш пилот, който се завръща във Формула 1, заедно с Дамсън Идрис, който играе неговия съотборник-новобранец в надпреварата.

Сред останалите актьори са носителят на „Оскар“ Хавиер Бардем и номинираната за „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля Кери Кондън.

Продукцията на филма ще приключи по време на завършващото сезона Гран При на Абу Даби през декември, съобщиха от Формула 1.

Спортът се надява филмът да затвърди привлекателността на състезанието, след като документалният сериал на „Нетфликс“ Drive to Survive повиши популярността на Формула 1 в световен мащаб и особено на ключовия пазар в САЩ.

„Вече видяхме страхотната работа и въздействието на шоуто на „Нетфликс“ и мисля, че това ще го изведе на нови висоти“, каза миналата година Хамилтън, който ще се присъедини към отбора на „Ферари" в края на сезона.

БТА