Спекулациите около бъдещето на Александър Везенков не спират, като този път гръцките медии го свързаха със завръщане в страната, но не с екипа на бившия си тим Олимпиакос, а с този на вечния враг Панатинйакос.

Според "Gazzetta.gr", актуалният шампион в Евролигата е готов да предложи умопомрачителната за европейските стандари оферта на Везенков, която да го убеди не само да се завърне в Гърция, но и да облече екипа на тим, който доскоро смяташе за основен противник.

Появилата се информация сочи, че става въпрос за 17 милиона евро в рамките на три сезона. Ако действително има подобно предложение, то говорим за доста по-солидна оферта от тази на Олимпиакос.

Отново според медиите в Гърция, от бившия клуб на Везенков са опитали да го убедят да се завърне в Европа за 10 милиона евро в рамките на три години, но предложението на Панатинайкос е със значителните 7 милиона повече.

Разбира се, в никакъв случай не е ясно дали Везенков ще иска да напусне НБА. Бъдещето му в Сакраменто Кингс е неясно, но дори и да остане в редиците на Кралете, спортист №1 на България едва ли ще получава значимо игрово време.

Информации отвъд океана го свързваха със сделки за размяна на играчи, при които той може да се озове в отбор с по-скромни амбиции и да получи повече игрови минути, но и в тази посока все още няма нищо официално.

Изходът от Сакраменто обаче към момента изглежда най-вероятният ход, още повече, че треньорът Майк Браун подписа нов договор с Кралете. Иначе Везенков изпрати дебютния си сезон със средни показатели от 5,4 точки, 2,3 борби и 12,2 минути на мача.

Дир.бг