Португалия победи Турция с 3:0, за да вземе втората си победа в два мача в групите на Евро 2024 и да си осигури място в осминафиналите на турнира.

Иберийците са с 6 точки след два кръга, докато турците са втори с 3.

Капитанът на тима Кристиано Роналдо пък грабна поредния си рекорд. Легендата е голмайстор №1 на европейските първенства (14 попадения), а вече е играчът с най-много асистенции, задминавайки Карел Поборски (Чехия). Португалецът има 7 голови паса в 27 двубоя.

За втори пореден двубой турците се чувстваха като у дома си с невроятна подкрепа от трибуните, но и това не им помогна, защото след добро начало, нещата не се развиха по план за тях.

Керем Актюркоглу получи добър пас от Зеки Челик в шестата минута, но от няколко метра не съумя да засече центрирането добре. А ако бе реализирал, то нещата можеше да тръгнат в съвсем друга посока.

Последва точно четвърт час без нещо кой знае колко интригуващо преди да се стигне до първия гол, който бе за Португалия.

Бернардо Силва даде тон за задаващата се изразителна победа на своите, след като в 21-ата минута центриране отляво на Нуно Мендеш бе избито лошо от турски защитник, Кристиано Роналдо се подхлъзна, а Бернардо с мощен шут вкара за 1:0 от близко разстояние.

Седем по-късно, в 28-ата, станахме свидетели на поредния автогол на турнира. Този път той бе дело на Самет Акайдън, който не се разбра с вратаря си Алтай Байъндър и върна топката към вратата, където обаче нямаше никой - 2:0 за европейските шампиони за 2016-а.

В остатъка от първото полувреме не се случи кой знае какво интригуващо, а разликата от два гола в полза на Кристиано и съотборниците му остана непроменена.

А следе десетина минути футбол през втората част интригата окончателно изчезна, след като падна и гол №3 за португалците. Който можеше да бъде реализиран от CR7, но той асистира за Бруно Фернандеш, който пък се разписа на празна врата с лекота - 3:0.

След третия гол темпото спадна съвсем и едно от малкото интересни неща бе детенце, което влезе на терена, за да се снима с Роналдо. Легендата го посрещна с усмивка и изпълни молбата му.

Винченцо Монтела пък пусна в игра Арда Гюлер, но това бе сякаш позакъснял ход.

Още трима запалянковци нахлух на игрището за снимка с Роналдо, но този път той не ги прие радушно и видимо бе недоволен от случващото се.

Футбол

Дир.бг