Макс Верстапен продължава с доминацията си във Формула 1.

Световният шампион спечели Гран при на Испания на пистата в Барселона и продължава да е убедителен лидер в генералното класиране.

Успехът обаче не дойде никак лесно за нидерландеца, който бе подложен на серизно напрежение от първата до последната минута. Верстапен стартира от втора позиция и докато бе фокусиран върху борбата си с тръгналия пръв Ландо Норис, отзад се изстреля Джордж Ръсел и изненадващо поведе колоната.

Само 3 обиколки бяха нужни на пилота на "Ред Бул", за да си върне лидерската позиция. До края Ландо Норис успя да излезе втори и натискаше Верстапен до самия край, като финишира само на 2 секунди, но не успя да се пребори за победата.

Трети пък финишира бившият световен шампион Люис Хамилтън, а неговият съотборник в Мерцедес Джордж Ръсел завърши 4-и, като имаше сериозна битка за това място с представителя на Ферари Шарл Льоклер.

В генералното класиране след седмата си победа в десет старта от началото на сезона Верстапен увеличи своя актив на 219 точки.

Второто място вече се заема от Норис, който изостава с 69 пункта от лидера, а тройката с пасив от 71 точки от първото място допълва Льоклер.

Сезонът във Формула 1 продължава следващата седмица с Гран при на Австрия.

Дир.бг