Нахлуванията на фенове ще бъдат прекратени. Това се заканиха от УЕФА и германските власти по повод пробивите в сигурността на Евро 2024.

Европейската цекнтрала обяви, че ще засили мерките за сигурност на поради опасения за безопасността на играчите, след като Кристиано Роналдо бе многократно атакуван от фенове, опитващи се да си направят селфи.

Роналдо изглеждаше все по-разочарован и отчаян по време на победата на Португалия с 3:0 срещу Турция, след като шестима различни фенове нахлуха на терена, опитвайки се да достигнат до петкратния носител на "Златната топка".

След мача португалската футболна федерация написа официално писмо до УЕФА и организационния комитет, изисквайки засилване на мерките за сигурност по време на мачовете. И реакцията бе мигновена.

"Безопасността и сигурността на стадиона, на терена и в съоръженията на отборите са най-големият приоритет, заяви говорител на централата. - За тази цел ще бъдат въведени допълнителни мерки за безопасност на стадионите, за да се отговори на изискванията на турнира и да се предотвратят подобни инциденти."

Германските власти пък добавиха, че всеки нахлул ще бъде съден.

Освен забрана за посещаване на спортни събития на територията на страната, ще има солена глоба и дори общественополезен труд.

Дир.бг