Огромен пожар обхвана промишлена сграда в руския град Фрязино, недалеч от Москва - горят 4500 кв. м площ, а животът на хора, намиращи се вътре, е застрашен.

Към момента "Известия" съобщава за две жертви и четирима пострадали.

Цялото здание е обхванато от черен и задушлив дим.

Горят три етажа на Научно-изследователския център "Платан" в града, който се намира в Подмосковието. Има блокирани хора от пожара и дима, които счупиха прозорец и викаха за помощ. На снимки и видеа в Телеграм се виждат трима мъже и млада жена, които са застанали край счупения прозорец, за да могат да дишат.

Хората се намират на 6-ия етаж и не могат да се измъкнат от капана на пламъците, пише Телеграм каналът "Рийдовка".

По непотвърдена информация в зданието са блокирани поне седем души и не могат да се измъкнат. Според "Известия" в капан се намират най-малко девет човека.

Губернаторът на Подмосковието Андрей Воробьов съобщи, че са обхванати от пожара поне два от етажите. На мястото има много пожарни коли и спасители, работят над 100 пожарникари, които до момента са успели да евакуират със стълба един човек, но останалите остават блокирани в сградата, защото няма достъп до тях.

Към горящата сграда беше изпратен вертолет К-32 от авиационния център. Прокуратурата се зае да разследва причините за инцидента, а на мястото на пожара е градският прокурор Иван Денисов, пише "Известия".

НИИ "Платан" е научно-изследователски център, който се занимава с електронно-лъчеви прибори и полупроводникови лазери, а така също и с екрани от течен кристал. В него работят около 100 души персонал с 40 единици техника.

По-късно от "Роселектроника" са уточнили, че предприятието вече няма отношение към НИИ "Платан", защото е станало частно през 90-те години, информира ТАСС.

Дир.бг