Испания излезе с 10 резерви в мача с Албания, но и това се оказа достатъчно за победа с 1:0 и финиширане на върха в Група В с пълен актив от 9 точки.

Ла Фурия играеше само за честта си, докато балканците имаха шанс да продължат, ако бяха взели трите точки. Надеждите им обаче траяха само 13 минути, като бяха попарени от гол на Феран Торес.

До края на двубоя Ла Фурия пое изцяло контрола върху двубоя и не допусна положения пред вратата си, принуждавайки албанците да пробват далечни удари.

В крайна сметка Испания приключи комфортно двубоя и взе рутинни 3 точки, като ще играе с някой от продължилите като трети отбор от другите групи. Албанците пък приключват с една точка в така наречената Група на смъртта.

И още нещо любопитно - крилото на Испания Хесус Навас стана най-възрастният футболист на Ла Фурия, който ще запише участие на голям турнир. В момента Навас е на 38 години и 216 дни. Той изпревари досегашния рекордьор в тази класация Сантиаго Канисарес, който изигра последния си мач на голям турнир на Световното първенство през 2006 срещу Саудитска Арабия на възраст 36 години и 248 дни.

Срещата стартира очаквано - албанците бяха вдъхновени от мощната подкрепа от трибуните и опитаха да притиснат съперника, докато Испания владееше повече топката и спокойно разиграваше.

Първата по-сериозна опасност дойде в 12-ата минута, когато Мерино стреля с глава, но вратарят на Албания Стракоша демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Още в следващата минута Ла Фурия откри резултата. Феран Торес бе изведен зад гърба на албанската отбрана и с прецизен удар прати топката в мрежата, като се стигна и до рикошет в страничната греда - 1:0 за Испания.

След гола картинката на терена се запази същата - Испания владееше повече топката, а Албания се опитваше на контраатака да застраши вратата на съперника, но безуспешно.

В 32-рата минута балканците имаха претенции за дузпа заради задържане в наказателното поле, но шведският съдия Глен Ниберг не отсъди нищо, а от стаичката с VAR също не му сигнализираха.

Испания отговори с опасен удар на Торес с глава, но топката мина над гредата.

Най-добрият шанс за Албания дойде в последната минута на първото полувреме, когато Кристиан Аслани отправи опасен удар извън наказателното поле, но вратарят на Испания Рая спаси с акробатичен плонж.

Така двата тима се оттеглиха за почивка при резултат 1:0 за иберийците.

Още в първите минути Хоселу пробва почти невъзможен удар с нещо като задна ножица, но топката мина покрай гредата.

В 65 минута отново вратарят на Испания Рая трябваше да се намесва след далечен изстрел на влезлия като резерва Броя. Веднага след това Байрами падна в наказателното поле на Ла Фурия и поиска дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация.

20 минути преди края селекционерът на Испания пусна в игра звездите си в атака Алваро Мората и Ламин Ямал, които се появиха на мястото на Хоселу и голмайстора Феран Торес.

До края обаче най-интересното на терена бе нахлуване на малолетен фен на Албания, а след добавените 4 минути съдията даде край на мача.

Дир.бг