Операцията на Барнабаш Варга е преминала успешно и футболистът ще бъде изписан от болницата в Щутгарт утре, съобщиха официално от Унгарската футболна федерация.

Унгарският национал пострада изключително тежко след сблъсък с шотландския вратар Ангъс Гън през второто полувреме на мача от Група "А", като изпадна в безсъзнание на земята.

На терена настана хаос и кадрите бяха ужасяващи, като Варга бе върна към живота с дефибрилатор, а след това откаран в болница, откъдето бързо пристигнаха обнадеждаващи новини, че футболистът няма опасност за живота.

Варга се оказа с тежки травми по лицето - счупена скула и челюст, което налагаше операция. От федерацията уточниха, че всичко е преминало без усложнения и още в сряда 29-годишният играч ще бъде изписан.

Появи се и доклад на УЕФА за случилото се по време на мача и за реакциите на длъжностните лица в критичните няколко минути, когато животът на Барнабаш Варга трябваше да бъде спасен.

"Реакцията на главния доктор на УЕФА е била в рамките на 15 секунди след инцидента. Той е бил последван и от вторият доктор, заедно и с медицинските лица от щаба на Унгария.

Екипите за бързо реагиране на стадиона следваха протокола и изчакваха край страничната линия и реагираха в секундата, в която тяхната помощ бе поискана.

Футболистът бе изведен от стадиона спрямо всички изисквания и протоколи, а след това откаран в болница.

Координацията между всички замесени медицински лица бе на много високо професионално ниво. Не е имало забавяне в реакцията по спасяването на играча", се казва в доклада на УЕФА.

Дир.бг