Общинската комисия по безопасност на движението не разреши на LIDL да изгради кръстовище със светофарна уредба на бул. „Ришки проход“, където веригата има намерение да строи нов магазин.

Мотивите на членовете на комисията бяха, че с подобно регулирано със светофар кръстовище за вход/изход към магазина ще се натовари още повече трафика, който и сега е много интензивен.

Комисията реши, ако от LIDL преценят, да изградят на булеварда Т-образно кръстовище от страната на магазина, който ще се строи на терена на бившия Бетонов възел.

По време на дискусията стана ясно, че при проекта, по който се реновира булевард "Ришки проход", няма предвидени места за паркиране. А началникът на сектор „Пътна полиция“ Веселин Георгиев заяви, че ще настояват по булеварда да се поставят преградни елементи. „Искането е защото сегашната непрекъсната двойна линия не се спазва, всеки завива, както му е удобно, а преградите ще предотвратят това“, мотивира се Георгиев.

Заместник-кметът по строителство арх. Николай Симеонов обясни, че в разработването на Генералния план за движение в Шумен за бул. „Ришки проход“ са заложени две възможности за ляв завой. „Едното кръстовище, което може да се изгради е при връзката с ул. „Цветан Зангов“, другото при отбивката за Шуменското езеро“, каза Симеонов.

ШУМ.БГ