Даниела Русева е новият заместник-кмет на Шумен с ресор „Европейски програми, екология и туризъм“. В емоционален фейсбук пост тя благодари за доверието на кмета Христо Христов.

„От понеделник ме очаква ново предизвикателство, свързано с европейските политики и проекти на общината, с екологията и с туризма. Това са все сфери, които са ми много присърце. Искрено се надявам, че ще служа на обществото в тези сфери с познанията ми, дългогодишния ми опит в местното самоуправление и с хъса ми да работя и да организирам процесите в полза на хората. Разбиранията ми са, че заедно с усилията и идеите на всички граждани на Община Шумен ще си изградим града и селата от общината, кътче по кътче, като по-красиви и по-удобни за живеене“, каза в социалната мрежа Русева.

На нейно място в Общинския съвет на Шумен влиза следващата в листата на Местна коалиция ДБГ - преподавателят по информатика и почетен доктор хонорис кауза на Шуменския университет Бисерка Йовчева.

В понеделник в 12,00 часа ще бъдат представени общо трима нови зам.-кметове на Шумен, съобщиха по-рано от пресслужбата на общината. Другите двама ще поемат ресорите на подалите оставка проф. Светла Станкова и арх. Николай Симеонов.

ШУМ.БГ