ЦПЛР - ОДК "Анастас Стоянов" откри днес лятната си занималня за деца на Шуменското плато. Зеленото училище тази година се казва „Детска академия за спорт и превенция“. По време на заниманията педагози и представители от различни институции в града ще работят всеобхватно за обучаване по детската безопасност.

Стартът бе даден днес от кмета на Шумен Христо Христов и шефове на партньорските организации и институции

В занималнята са записани 50 деца на възраст от 7 до 13 години. За тях е осигурен транспорт от града до Платото и обратно. Към момента групите са запълнени, но за свободни места може да се проверява на телефоните на ОДК "Анастас Стоянов".

Срещу таксата от 20 лева на ден децата ще придобият нови теоретични и практически знания от различно естество, като част от тях са оцеляване в природата, безопасно управление на велосипед и пресичане на пътното платно, действия при земетресения, наводнения, пожари.

Партньори на инициативата са ОД на МВР-Шумен, РДПБЗН-Шумен, СИДП, ПП „Шуменско плато“, РИМ, Превантивно-информационен център, УСШ, ДКТ „Васил Друмев“, ДП „Кабиюк“, ТД“ Мадарски конник“.

На откриването служители на сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Шумен демонстрираха как с помощта на следови кучета се задържат престъпници, показаха тактическо оборудване, помощни средства и оръжия. Присъстващите деца имаха възможност да разгледат отвътре противопожарен автомобил.

ШУМ.БГ