Четирима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол в почивните дни, единият от тях самокатастрофира, автомобилите на четиримата са иззети, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

На 30 юни около 14:50 часа на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен за рутинна проверка от екип на охранителна полиция бил спрян водач на лек автомобил Тойота Ярис. Зад волана била 51-годишна жена от село Лозево. Лъхала на алкохол. Тествана била с дрегер. Отчетени са 2,12 промила алкохол в издишания въздух. Не е дала кръвна проба за анализ. Задържана е за срок до 24 часа, автомобилът бил иззет.

Минути след 21 часа на 29 юни за проверка на ул. “Съединение“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген Голф. 66-годишният местен жител, който бил зад волана е тестван с дрегер. Отчетени са 1,77 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен, а автомобилът е иззет.

Ден по-рано, отново в Шумен за проверка на ул. “Климент Охридски“ екип на пътна полиция спрял водач на лек автомобил Фолксваген Пасат. Зад волана бил 57-годишен мъж от село Осмар. Пътните полици го тествали за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,21 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство, автомобилът е иззет.

34-годишен мъж от Велики Преслав бил установен да шофира след употреба на алкохол след инцидент на пътя. Малко след 22 часа на 28 юни бил приет сигнал за възникнало произшествие в село Драгоево. Насочен е екип на РУ - Велики Преслав. На място било установено, че водач на лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация при излизане от ляв завой загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътя и се преобърнал в нивата. При извършената проверка станало ясно, че мъжът зад волана управлява с 1,77 промила алкохол в издишания въздух. След преглед в шуменската болница станало ясно, че е с фрактура на пето ребро вдясно. Настанен е за лечение в хирургично отделение. Дал е кръв за анализ. Автомобилът бил иззет, образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ