27 футболисти направиха днес първа тренировка за обединения клуб „Волов-Шумен 2007“, който се завръща в Трета лига за сезон 2024/2025.  

„Волов-Шумен 2007“ вече е подал заявка за участие в Трета лига на североизток. Решено е името на клуба да е това, за да се покаже обединението за едната цел – възраждане на футбола в Шумен. Заедно за това влизат досегашните клубове „Шумен 2007“ и „Волов-Шумен“. На Общо събрание на „Шумен 2007“, който е клубът член на Българския футболен съюз, е избран Управителен съвет с председател Иван Станчев и членове Росен Янакиев и Димитър Иванов.

 В състава са както млади, така и опитните футболисти, играли за Шумен в недалечните години. Играещ старши треньор на представителния отбор е Цветан Илиев. Ще му помагат Росен Янакиев и Христо Станчев, който също ще е играещ треньор и е капитан на отбора. Играещ вратар и треньор на вратарите е Тодор Тодоров

„Започваме уверено и искаме да върнем Шумен на футболната карта на България. Разчитаме изцяло на шуменски футболисти. Може и да привлечем играчи, но те трябва да са опитни и да има какво да покажат на много по-високо ниво от нашите футболисти. Няма да поставяме конкретни цели – като първо, второ място в групата, но и няма да сме отбор, който ще живурка в групата, ще се стараем да сме фактор в първенството на североизток. Клубът е обезпечен финансово за участието си в шампионата. Имаме подкрепа“, каза на първата тренировка председателят на УС Иван Станчев.

Освен представителният тим, който ще играе в Трета лига, клубът ще има дублиращ отбор с юноши до 21 г., който ще играе в Областното първенство. Детско-юношеската школа на „Волов-Шумен 2007“ ще има отбори във всички възрасти в зона „Варна‘.

Подготовката на отборите ще е в домашни условия и засега ще се използва ст. „Панайот Волов“. Уредени са и контролите. Първият двубой ще е между първия и втория отбор на 5 юли от 18,00 часа на Градския стадион.

Останалите проверки са:

13 юли „Волов-Шумен 2007“ – „Ботев“ (Нови пазар)

20 юли „Септември“ (Тервел) – „Волов-Шумен 2007“

27 юли: Волов-Шумен 2007 – Аксаково

3 август „Волов-Шумен 2007“ – „Фратрия II“ (Варна)

Първенството в Трета лига – североизток започва на 17 август. На 10 август „Волов-Шумен 2007“ ще участва в турнира за купата на Аматьорската футболна лига, като очаква жребия, за да разбере съперника си.

ШУМ.БГ