28-годишен мъж от Долни чифлик е установен и задържан от екип на охранителна полиция Шумен след сигнал за извършена кражба и грабеж на дамска чанта, съобщиха от ОД на МВР.

Вчера сутринта на паркинг на бул. “Мадара“ в Шумен 35-годишна жена от града си отключила автомобила, седнала и малко преди да потегли неизвестен отворил дясната врата на автомобила и посегнал да вземе чантата й, която била на седалката до нея.

Жената направила опит да я издърпа от ръцете му. Влезли във физическо съприкосновение, но мъжът успял да отскубне чантата и да побегне в неизвестна посока.

В чантата имало 50 лева, лични документи, кредитна и дебитна карта, мобилен телефон и други лични вещи. Жената дала подробно описание на мъжа.

Предприети били незабавни действия и малко по-късно извършителят бил задържан в района на ЖП гарата в Шумен.

Станало ясно, че предния ден той извършил още една кражба по сходен начин. Около 23 часа на 30-ти юни на бул. “Ришки проход“ по аналогичен начин в присъствието на водача - 39-годишна жена от Шумен, отворил предна дясна врата на колата и задигнал две торби с дрехи, които по данни на собственичката били на стойност 450 лева.

Арестуваният 28-годишен мъж с адрес в Долни чифлик.

Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваните две досъдебни производства - за грабеж и кражба продължава под надзора на Районна прокуратура.

ШУМ.БГ