Областният управител на Шумен Добромир Добрев е изненадан и огорчен от неочакваната му смяна. Разбрал е за решението на Министерски съвет вчера от медиите. Изключително неприятна според него е и смяната на зам. областния управител Тиджел Заид, която изкара на поста само два дни.

„Изненадан съм от рокадите. Те може би винаги стават неочаквано, но нямаше индикации. Това, което става, не е редно да става и не е полезно за всички нас. Единственото, което ме притеснява и оставя неприятно усещане, е ерозирането на държавността, която виждам през последните седмици и която ескалира. Деградацията на държавността не е полезна за никого“, каза пред журналисти днес вече бившият областен управител.

Според него тази криза на държавността се дължи най-вече на ниската избирателна активност.  „В държавата трябва да има ред, стабилност, но без да има избирателна активност нещата стават все по-лоши и по-лоши. Ниската избирателна активност вкарва в парламента партии, които учудват всички и още повече свалят избирателната активност и така кръгът се затваря. Надявам се хората да го разберат това и да бъдат по-активни, когато след два-три месеца излязат да гласуват. Ако искаме демокрация, трябва да гласуваме“, каза Добрев.  

„Специално благодарности искам да изкажа на хората, които имаха доверие в мен. Това основно се отнася до ГЕРБ, които ми гласуваха доверие и ме оставиха да работя без вмешателства, намеси, ходатайства. Радвам се, че някои неща успяхме да свършим. Някои от тях са дребни в очите на хората, други са по-важни“, каза Добрев.

Той изказа благодарност към служителите на Областна администрация: „Те са сработен екип и могат да работят с всеки областен управител“.

Пожела успех на новия областен управител Бейнур Ахмед.

ШУМ.БГ